Læsetid: 5 min.

Nedskæringer forener den britiske venstrefløj

Den britiske venstrefløj er langtfra enig om vejen frem efter Labours valgnederlag sidste år. Men en ny onlineaktivisme har formået at samle den gamle garde og en ny generation aktivister
The Morning Star delte 30.000 gratis aviser ud til de frem-mødte demonstranter til lørdagens march i London. Det var læserne selv, der mødte op og delte avisen ud til de marcherende. Alt efter hvem man spørger, så deltog mellem 250.000 og 400.000 englændere i demonstrationen, og alle aviser på nær et par hundrede blev delt ud. De overskydende røg på genbrugsbilen, der sammen med en hær af skraldemænd fulgte i hælene på mennesketoget gennem Londons gader.

The Morning Star delte 30.000 gratis aviser ud til de frem-mødte demonstranter til lørdagens march i London. Det var læserne selv, der mødte op og delte avisen ud til de marcherende. Alt efter hvem man spørger, så deltog mellem 250.000 og 400.000 englændere i demonstrationen, og alle aviser på nær et par hundrede blev delt ud. De overskydende røg på genbrugsbilen, der sammen med en hær af skraldemænd fulgte i hælene på mennesketoget gennem Londons gader.

Mie Schärfe

2. april 2011

LONDON — »Vi har haft en borgerlig regering i årevis. Nogle gange kalder den sig bare Labour,« siger Bill Benfield, mens han viser vej gennem labyrinten af computerborde i avisen Morning Stars redaktionslokale.

Frem for portrætter af Marx og Lenin, der sikkert engang prydede væggene, da avisen stadigvæk var ejet af Kommunistpartiet, hænger der nu avisudklip af David Beckham og en oversigt over den konservative-liberale regeringskoalitions ministre. Kun et enkelt lille hammer og sejl henviser til avisens fortid — udover dens placering midt i et industriområde i Østlondon omgivet af varehuse og store, mudrede parkeringspladser for tunge køretøjer. I baggrunden troner det nybyggede Olympiske Stadion op. Et af de få tilbageværende områder, hvor der er en koncentration af manuelle arbejdere.

»Tony Blair og Gordon Brown var ren gift for Labour. Ed Miliband er lidt bedre, men vi kræver endnu bedre. Vi forsøger at ændre Labour tilbage til det, det startede med at være: arbejderklassens parti,« siger Benfield, avisens 63-årige redaktør, en spinkel og velartikuleret mand, med en fortid på både Oxford Universitet og som typograf og fagforeningsaktivist.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu