Læsetid: 1 min.

Uafhængig mand udfordrer Blair

Udland
29. april 2005

Medier fra det meste af verden er strømmet til, deriblandt også al-Jazeera, og berømtheder som musikeren Brian Eno, forfatteren Frederick Forsyth og filmmanden Michael Moore har også ladet sig drage til Sedgefield-valgkredsen, hvor premierminister Blair stiller op ved valget den 5. maj.

Den store opmærksomhed skyldes dog ikke Tony Blair. Ham, alle vil møde, er en pensioneret ambulanceportør fra Hull, der stiller op som uafhængig kandidat. Reg Keys hedder han, og han er far til korporal Tom Keys, en engelsk soldat, der blev dræbt i Irak.

Keys' kampagne er blevet samlingspunkt for de briter, som er vrede over Blairs løgnagtige måde at drage Storbritannien ind i USA's Irak-krig på. Keys, der aldrig før har været politisk engageret, begrunder sit kandidatur: "Blair har blod på hænderne. Min søn meldte sig frivilligt, og jeg skrev under, fordi han var under 18, men han blev narret. Han gik stolt i krig og han troede på landets leder. Men nu ved vi, at Blair løj."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her