Nyhed
Læsetid: 1 min.

Enighed om russisk tilbagetrækning fra Georgien i 2008

Udland
31. maj 2005

Rusland lovede i går at lukke sine to tilbageværende militærbaser i nabolandet Georgien og at trække sine 3.000 soldater ud af landet inden 2008. Der er tale om et gennembrud i forholdet mellem de to lande. Forholdet har i årevis været forgiftet af striden om de russiske baser.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, offentliggjorde aftalen, efter at spændingen mellem de to lande har været voksende i månedsvis. Georgiens ny vestligtorienterede regering har sammenlignet den russiske militærtilstedeværelse i Georgien på de to baser fra sovjetæraen som "besættelse". "Den endelige tilbagetrækning vil blive fuldendt i 2008," sagde Lavrov til journalister efter forhandlinger i Moskva med sin georgiske kollega, Salome Surabisjvilij.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her