Nyhed
Læsetid: 1 min.

Få vælgere gav Hariri imponerende sejr

Udland
31. maj 2005

Saad Hariri, søn af den myrdede, tidligere premierminister Rafiq Hariri, har ført sin Fremtidsbevægelse til en overvældende sejr ved første runde af Libanons parlamentsvalg i hovedstaden Beirut. Det officielle valgresultat siger, at Hariris liste, der er en blanding af både muslimer, kristne og drusere, satte sig på samtlige 19 mandater, som Beirut-vælgerne stemte ind i parlamentet søndag. Men sejren overskygges delvist af vælgernes ligegyldighed over for valget - en ligegyldighed, der står i skærende kontrast til de store demonstrationer, der fandt sted i Beirut for få måneder siden efter mordet på Rafiq Harriri. Blot 28 procent af Beiruts 420.000 vælgere ulejligede sig til valglokalerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her