Læsetid: 1 min.

Bosnisk hjælp til Asien

Udland
10. juni 2005

Af makabre årsager er bosniske kriminalteknikere blevet blandt verdens dygtigste til at identificere ilde tilredte lig. Derfor har de thailandske myndigheder nu bedt et bosnisk eksperthold om hjælp til at identificere op mod 2.000 ofre for tsunami-katastrofen for knapt et halvt år siden. De bosniske kriminalteknikere og retsmedicinere har i årene efter borgerkrigen på Balkan åbnet utallige massegrave. Indtil for få år siden var det kun muligt at fastslå de dødes køn og alder, men udviklingen af dna-teknikken har betydet, at det i dag kun tager få timer at fjerne dna fra knog-lerester og fastslå en afdøds identitet ud fra en sammenligning med familiemedlemmers dna, skriver BBC News. De thailandske myndigheder har allerede sendt knogleprøver til en række speciallaboratorier i Bosnien.nsn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her