Nyhed
Læsetid: 1 min.

Fransk-tysk ønske om en pause

Udland
11. juni 2005

EU-topmødet i næste uge skal sende et signal om, at EU i de nuværende vanskelige tider rykker sammen og tager fat på en nødvendig diskussion om, hvordan EU skal reagere på befolkningernes bekymringer i globaliseringens tidsalder.

Det sagde den franske præsident, Jacques Chirac, i går i Paris efter sit andet krisemøde på få dage med den tyske forbundskansler, Gerhard Schröder.

Kansleren opfordrede EU til at tage en tænkepause, hvad angår forfatningstraktatens fremtid, samtidig med at ratifikationsprocessen fortsætter.

"Det er for tidligt at drage konklusioner. Jeg mener, at vi først skal afvente de kommende folkeafstemninger i Danmark, Portugal, Luxembourg og andre lande. Når vi kan se, hvordan tingene har udviklet sig, bør vi overveje, hvad der så skal gøres," sagde han og udtrykte ønske om, at EU's stats- og regeringschefer ikke skal træffe nogen afgørelser om forfatningens fremtid før EU-topmødet i december.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen sagde dog i går, at forfatningstraktatens videre skæbne skal afgøres på næste uges topmøde, og at det er op til Danmark selv at beslutte, om den planlagte folkeafstemning den 27. september fortsat skal holdes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her