Læsetid: 1 min.

Irland fastholder afstemning

Udland
10. juni 2005

Den irske regering har bekræftet, at irerne fortsat skal til folkeafstemning om EU-forfatningen, selv om et flertal af franskmændene og hollænderne har sagt nej.

"Vi har truffet en beslutning ud fra det tilsagn, vi gav, da vi var med til at lave udka-stet til EU-forfatningen," siger den irske udenrigsmini-ster Dermot Ahern og tilføjer, at forfatningsteksten kan modificeres efter Holland og Frankrigs klare nej til den første forfatning. Alle større irske partier støtter EU-forfatningen, men der er endnu ikke fastsat en dato for folkeafstemningen. I 2001 stemte irerne overraskende nej til Nice-traktaten, men godkendte traktaten et år senere efter at være blevet forsikret om Irlands militære neutralitet.nsn

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her