Nyhed
Læsetid: 0 min.

Kirkens sejr i lov om befrugtning

Udland
14. juni 2005

Folkeafstemningen i Italien om opblødning af de skarpe love om kunstig befrugtning blev i går erklæret ugyldig, da der ikke var personer nok, som havde afgivet deres stemme.

For at afstemningen kunne blive godkendt skulle mindst 50 procent af vælgerne afgive deres stemme, men ifølge tal fra indenrigsministeriet havde under 30 procent afgivet deres stemme søndag og i går. Den katolske kirke havde opfordret den italienske befolkning til at boykotte afstemningen, og folkeafstemningens forløb fremstår som en sejr for kirken. Ud af 500 adspurgte havde 65 pct. af nej-sigerne undladt at stemme af moralske grunde, mens 35 pct. bare ikke gad.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her