Nyhed
Læsetid: 1 min.

Lafontaine gør comeback

Udland
11. juni 2005

Tysklands regerende socialdemokrater i SPD får kamp til stregen i valgkampen op til det forventede forbundsdagsvalg til efteråret. SPD's tidligere formand Oskar Lafontaine, der forleden efter 39 års medlemskab meldte sig ud af partiet i protest mod kansler Gerhard Schröders reformkurs, meddelte i går, at han stiller op for en ny venstrefløjsalliance ved valget.

Lafontaines udmelding kom efter, at reformsocialisterne i PDS og de socialdemokratiske afhoppere i det nye venstrefløjsparti WASG natten til i går efter langvarige forhandlinger blev enige om et samarbejde ved valget.

Målet er at skabe en slagskraftig opposition, der kæmper mod nyliberalistiske strømninger i tysk politik via krav om højere skatter for erhvervslivet og velhavende.

Det vil i givet fald være første gang i forbundsrepublikkens historie, at den hid-til yderst splittede venstrefløj samler sig til venstre for SPD.

"Hvis de to partiers bestyrelser stemmer for samarbejdet, stiller jeg op. Jeg regner med, at en ny venstrefløjsalliance kan blive det tredjestørste parti efter valget. De nuværende partier i Forbundsdagen varetager ikke længere arbejdernes og pensionisternes interesser," sagde Lafontaine med vanlig selvsikkerhed til tv-stationen N24.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her