Nyhed
Læsetid: 1 min.

Morderen henrettet, offeret lever

Udland
16. juni 2005

En kinesisk kvinde, man troede blev myrdet i 1980'erne, og hvis formodede morder er blevet henrettet, er dukket op igen i live. Det sker 16 år efter, at den mand, der blev dømt for mordet, blev henrettet, oplyste statslige medier i Kina i går.

Det er den anden sag inden for få måneder, hvor et 'mordoffer' er dukket op i live, efter at politi og juridiske embedsmænd angiveligt har brugt tortur for at fremtvinge tilståelser fra de mordmistænkte.

Tegn Xingshan blev i 1987 dømt for mord på en kvinde, man mente var Shi Xiaorong. Han blev henrettet i 1989, selv om han påstod, at han var uskyldig, og at han var blevet tvunget til en tilståelse, skrev dabladet Yangchang Evening News.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her