Læsetid: 1 min.

Sydafrikas vicepræsident anklages for korruption

4. juni 2005

Den sydafrikanske vicepræsident Jacob Zumas tidligere økonomiske rådgiver Schabir Shaik blev torsdag kendt skyldig i korruption og bedrageri, og politiske modstandere krævede i går, at Zuma trækker sig tilbage.

Ifølge dommer Hilary Squires har Schabir Shaik og Jacob Zuma et "korrupt forhold", og domstolen mener, at Zuma også har modtaget bestikkelse.

Jacob Zuma er nummer to i det sydafrikanske regeringsparti ANC og med i inderkredsen omkring præsident Thabo Mbeki. Han er populær i ANC og er blevet kørt i stilling som kandidat ved præsidentvalget 2009. Zuma var ikke tiltalt eller indkaldt som vidne i sagen mod Schabir Shaik, selv om hans navn stod overalt i det anklageskrift, der var grundlaget for, hvad der er blevet betegnet som det seneste årtis vigtigste retssag i Sydafrika.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu