Læsetid: 1 min.

Voksende engagement

Udland
10. juni 2005

Det vakte opmærksomhed, da delstaten Illinois vedtog en lov, der forbyder delstatsregeringen at investere i multinationale selskaber med interesser i Sudan. Effekten er, at Illinois må trække investeringer på 368 mio. dollar ud af 27 selskaber - alle ikke-amerikanske. Inden vedtagelsen havde Harvard University i Boston besluttet at trække en investeringspulje på 4,4 mio. dollar ud af det kinesiske olieselskab PetroChina Co., som udvinder olie i Sudan. På et dusin amerikanske universiteter har studerende organiseret kampagner for at overbevise ledelsen om at følge Harvards eksempel. Flere andre delstater overvejer også at trække penge ud af selskaber med investeringer i Sudan. Sudan-aktivisters håb er at opbygge samme model, der virkede så godt i kampagnen mod apartheid i Sydafrika i 80'erne. Indtil videre har Asean Brown & Boveri udtalt, at selskabet overvejer, "om det er den rigtige ting at lave forretninger i Sudan". Selskabet bygger for tiden et elektricitetsværk i Khartoum. Siemens og Alcatel er blandt de andre selskaber med kontraktarbejde for den sudanesiske regering. burch

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her