Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

28. september 2005

) Men ingen behøver være så bekymrede. Polen er et frit land, hvor polakkerne selv kan afgøre, om de vil stemme. Er de utilfredse med deres ledere, har de også ret til at sparke dem ud igen. ... Det er den store forskel på Polen før og nu.

die tageszeitung
27. nov., Tyskland - Lederen af Lov- og Retfærdighedspartiet (PiS), Jaroslaw Kaczynski, som er koalitionens kandidat til posten som premierminister, har lokket vælgerne med en buket sociale løfter, som de ville udføre i samarbejde med den nyliberale Borgerplatform. I udenrigspolitikken aftegner der sig en klar tendens: En hård 'Polen Først'-linje, afvisning af ethvert forsøg på at uddybe EU-integrationen, demokratisk og socialt samt loyalitet over for USA. Denne linje kan heller ikke kasseres af den nyliberal-konservative Donald Tusk, favorit til præsidentposten, der afgøres ved præsidentvalget i næste uge. Forude anes vanskelige tider for det allerede skrøbelige polsk-tyske forhold. Frem for alt er der brug for kræfter i civilsamfundet, som vil arbejde for forståelse på begge sider af grænsen, men på denne side af nationalistisk ideologi.

Rossiyskaya gazeta
27. sept., MoskVA - Ruslands og Polens regeringer har forvildet sig ind i en labyrint af gensidige beskyldninger, og sejren for Polens centrum-højre vil gøre det langt sværere at komme ud igen. Det stadig værre forhold mellem Moskva og Warszawa er tilsyneladende blevet en voldsom stimulus for populistiske tendenser i begge lande. På det seneste har begge sider - vi understreger, begge sider - gjort sig enhver anstrengelse for at oppiske spændingen i de bilaterale relationer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu