Læsetid: 1 min.

EU tilbyder lavere landbrugstold

Udland
29. oktober 2005

EU-Kommissionen spillede fredag ud med de hidtil mest dybtgående nedskæringer i landbrugstolden i et forsøg på at skaffe fremskridt i internationale handelsforhandlinger, men Frankrig syntes parat til at nedlægge veto i EU-forsamlingen mod forslaget. Kommissionen meddelte, at den er indstillet på at kappe 60 procent af de højeste landbrugstoldsatser og reducere de laveste toldsatser med 35-60 procent. Sammenlagt vil det betyde en næsten halvering af den samlede told fra 23,0 procent til 12,0 procent.

"Det er et betydeligt, troværdigt og omfattende tilbud," sagde handelskommissær Peter Mandelson og fortsatte: "Europa går ikke længere ned."AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her