Læsetid: 1 min.

Kritik af efterretningstjeneste

Udland
29. oktober 2005

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kritiserer den svenske efterretningstjeneste Säpo for at nægte at udlevere oplysninger til personer, der findes i tjenestens register. Det skriver avisen Göteborgs-Posten fredag.

Domstolen vurderer i en foreløbig kendelse, at den svenske stat har forbrudt sig mod Europakonventionen, da Säpo nægtede at udlevere de oplysninger, som tjenesten har i sit register om fem personer, der har ønsket at få oplysningerne udleveret.

Menneskerettighedsdomstolens kendelse kan føre til lovændringer ikke kun i Sverige, men i en række andre EU-lande. Sagen startede for fem år siden, da fem kendte svenskere, blandt andre borgerretsforkæmperen Ingrid Segerstedt-Wiberg, MEP Herman Schmid og journalisten Per Nygren krævede at få udleveret de oplysninger, som Säpo havde om dem. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her