Læsetid: 1 min.

Polen vælger ny præsident

Udland
24. oktober 2005

Exit-polls viste sent i aftes at den nationalkonservative Lech Kaczynski blev vinder af søndagens polske præsidentvalg foran modkandidaten, Donald Tusk, fra den konservativt-liberale Borgerplatform

De to præsidentkandidater kender hinanden fra de-res fælles tid som rådgive-re for Solidaritets-lederen Lech Walesa i Gdansk i 1980'erne. Og selv om de begge er konservative, bliver valget også en folkeafstemning om forskellige samfundssyn.

Med sine populistiske meldinger om at gennemføre en moralsk revolution, slå ned på korruption og gøre op med levnene fra Polens kommunistiske fortid, appellerer Kaczynski især til den meget troende, dårligt uddannede landbefolkning, mens Tusk med sine løfter om flere privatiseringer og lavere skatter primært nyder opbakning fra veluddannede unge og befolkningen i byerne.AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her