Læsetid: 1 min.

22 bådflygtninge savnes i Spanien

Udland
28. november 2005

Den spanske kystvagt gennemførte i går en eftersøgning i Middelhavet efter 22 savnede flygtninge, der er faldet over bord fra en båd på vej til Spanien.

Kystvagten fandt en død person og 40 overlevende på båden 16 kilometer ud for kysten ved Almeria i det sydøstlige Spanien. Det var overlevende, der oplyste antallet af savnede til kystvagten, rapporterer flere medier. Det stod ikke klart, hvilken nationalitet flygtningene havde. Men flygtninge fra Nordafrika forsøger hele tiden at nå til Spanien med båd over Middelhavet og fra Vestafrika med båd til De Kanariske Øerne.

Flygtninge har også gentagne gange forsøgt at komme ind i Spaniens to nordafrikanske enklaver, Ceuta og Melilla, hvilket i oktober medførte, at mindst 11 blev dræbt af marokkanske sikkerhedsstyrker.ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her