Læsetid: 1 min.

Tiltale: 750.000 kr. fra Danmark til Hamas

Foreningen al-Aqsa's formand i Danmark risikerer udvisning i kommende straffesag om terrorstøtte.
30. december 2005

Omkring trekvart million kroner blev ifølge den danske anklagemyndighed kanaliseret fra foreningen al-Aqsa i Danmark til den palæstinensiske terrorbevægelse Hamas.

Dét skal anklageren forsøge at bevise i den kommende straffesag i Københavns Byret - den første om økonomisk støtte til en terrorbevægelse. Ifølge anklageskriftet mod dels foreningens formand og kasserer samt selve foreningen al-Aqsa blev der over to omgange i 2002 sendt 20.000 euro (150.00 kr.) og 350.000 kr. til The Islamic Charitable Society (ISC) i Hebron, ifølge bagmandspolitiet er en del af Hamas.

Samme år sendte al-Aqsa i alt 33.500 dollar til World Assembly of Muslim Youth i Gaza, som ifølge anklagemyndigheden også er tilknyttet Hamas.

Der tages dog i anklageskriftet en række forbehold for de to grupperingers mulige forbindelse til Hamas. Bagmandspolitiet har da også tidligere forklaret den meget langvarige efterforskning med det omstændelige i at undersøge pengestrømmene til Mellemøsten.

Til forældreløse

Pengene kan - helt eller delvist- være endt hos familiemedlemmer til afdøde eller fængslede medlemmer af Hamas, fremgår det af anklageskriftet. Samtidig vil anklageren have konfiskeret omkring 535.000 kr., som er beslaglagt hos al-Aqsa, fordi også de midler var tiltænkt Hamas. Formanden Rachid Issa har afvist enhver tale om terrorstøtte og sagt, at pengene udelukkende gik til blandt andet forældreløse børn i de palæstinensiske områder.

Han risikerer i tilfælde af en fældende dom udvisning, idet anklageskriftet nævner muligheden for at kræve ham udvist. Tiltalen om overtrædelse af straffelovens paragraf 114 a om terrorfinanisiering blev rejst tidligere på måneden af justitsminister Lene Espersen (K). Sagen er endnu ikke berammet ved Københavns Byret.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu