Læsetid: 1 min.

Uroligheder i Elfenbenskysten

Udland
20. januar 2006

Regeringsvenlige demonstranter bemandede fortsat vejspærringerne i gaderne i Elfenbenskystens største by Abidjan i går trods en appel fra præsident Laurent Gbagbo om at sætte en stopper for en bølge af uroligheder, der er rettet mod FN.

Hundreder af unge Gbagbo-loyalister, der højrøstet har krævet fredsbevarende soldater fra FN og Frankrig ud af landet, har i de seneste dage angrebet FN-baser, boliger og køretøjer med benzinbomber og sten i hele landets sydlige regeringskontrollerede område.

Oprørere har haft kontrollen med landets nordlige del siden borgerkrigen i 2002, mens FN og udenlandske mæglere har kæmpet for at få en fredsplan ført ud i livet. Fredsplanen indebærer afvæbning af de væbnede styrker og afvikling af præsidentvalg til oktober. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her