Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

RIYAD, 3. feb. - Fornærmelse og latterliggørelse af Profeten Muhammed (Må Guds fred være med Ham) er så stor en aggression, at den ikke kan imødegå...
Udland
4. februar 2006

Le Figaro
PARIS, 3. feb. – At skildre profeten Muhammed som terrorist er mere stupidt, end det er heroisk. Mange roser nu modet hos disse tegnere, men hvilken slags mod er det? I den aktuelle internationale situation kunne man have sagt sig selv, at verdens arabiske og muslimske befolkninger ville gribe dette som anledning til at rase imod det vantro Vesten. Vildskaben i deres reaktion vil vi ikke forsvare. Men det er også muligt at misbruge pressefriheden.

Daily Telegraph
LONDON, 3. feb. – Retten til at risikere at krænke nogen er fundamental for ytringsfriheden. Muslimer, som har valgt at leve i Vesten, må acceptere, at også vi har ret til vores værdier og til at leve i overenstemmelse dermed... De muslimer, som ikke kan tolerere åbenheden og robustheden i Vestens debatkultur, har muligvis valgt at leve i den forkerte kulturkreds.

Yeni Safak
ANKARA, 3. feb. – I disse dages atmosfære, hvor manges bevidsthed formørkes af tesen om et civilisationssammenstød, er den virkelige fare, for et sådant sammenstød, at den opfattelse breder sig, at Vesten er ude på at angribe islams guddomme. Situationen er hurtigt ved at eskalere til dette niveau.

Al-Watan
DOHA, 3. feb. – De europæiske ledere vil gøre klogt i at finde en helt anden holdning frem og lægge sig på sinde, at islam er blevet den næststørste religion i mange af Europas lande.

Al-Riyad
RIYAD, 3. feb. - Fornærmelse og latterliggørelse af Profeten Muhammed (Må Guds fred være med Ham) er så stor en aggression, at den ikke kan imødegås tilstrækkeligt ved at nægte at købe et kilo ost, en bakke smør eller en karton mælk i supermarkedet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her