Læsetid: 1 min.

Hamas til Moskva

Udland
28. februar 2006

Ledere for den palæstinensiske bevægelse Hamas kommer fredag til Moskva for at forhandle med den russiske ledelse, oplyser en talsmand for udenrigsministeriet til nyhedsbureauet Itar-Tass.

"Det er ikke besluttet, om Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, tager imod delegationen," siger Aleksander Kalugin, der er den russiske udsending i Mellemøsten. Præsident Vladimir Putin inviterede Hamas, efter bevægelsen i januar vandt det palæstinensiske valg.

Invitationen er blevet stærkt kritiseret af Israel og USA, som mener, at Hamas skal isoleres, så længe organisationen ikke vil tage afstand fra vold og anerkende staten Israels eksistens. Hamas, der i de vestlige lande er opført som en terrororganisation, har stået bag en række blodige attentater i Israel. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her