Læsetid: 1 min.

Kritik af lukning af svensk hjemmeside

Udland
11. februar 2006

Politikere og journalister kritiserede fredag den svenske efterretningstjeneste Säpo og udenrigsministeriet i Stockholm for at have presset det indvandrerfjendtlige parti Sverigedemokraterna til at lukke en internetside med billeder af profeten Muhammed.

Kritikere siger, der er tale om censur og knægtelse af ytringsfriheden.

Den ansvarlige for hjemmesiden siger, at han lukkede intersiden sent torsdag eftermiddag, efter at Säpo og udenrigsministeriet havde orienteret ham om det "aktuelle trusselsbillede".

Udenrigsminister Laila Freivalds siger, at udenrigsministeriet ikke har presset Sverigedemokraterna til at lukke hjemmesiden eller til at fjerne tegninger af Muhammed. Säpo siger, at partiets hjemmeside har været under observation i flere uger, og at der har været flere karikaturtegninger af Muhammed.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her