Læsetid: 1 min.

Tre døde under Muhammed-demonstrationer i Pakistan

Udland
16. februar 2006

Peshawar i det nordvestlige Pakistan var i går skueplads for voldsomme demonstrationer imod tegningerne af profeten Muhammed. Omkring 50.000 mennesker var på gaderne for at vise deres raseri over tegningerne.

Politiet brugte tåregas og varselsskud for at holde demonstrationen i ro, men der blev alligevel meldt om to døde i Peshawar, hvor demonstranterne også brændte vestlige forretninger af, herunder en Kentucky Fried Chicken restaurant og et kontor tilhørende det norske teleselskab Telenor. Én af de to døde i Peshawar var en otteårig dreng, der blev ramt i hovedet af et skud.

Også i den historiske by Lahore i det østlige Pakistan gik det løs. Her blev der meldt om én død demonstrant. Samtidig var der meldinger om demonstrationer i en halv snes andre byer i landet.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her