Læsetid: 1 min.

Kina fordømmer Berlusconi

30. marts 2006

Den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, har skabt en mindre diplomatisk krise i forholdet til Kina ved at beskylde kineserne for at have kogt spædbørn. Det kinesiske udenrigsministerium fordømte onsdag i en erklæring udtalelsen fra Berlusconi og betegnede den som grundløs.

"Italienske lederes tale bør være til gavn for udviklingen af stabiliteten i venskabelige relationer mellem Kina og Italien," hedder det. Den konservative Berlusconi håber på genvalg ved det italienske parlamentsvalg om halvanden uge, og han advarer gerne om faren ved kommunisme i hjemlandet, som engang havde det største kommunistparti i Vesteuropa.

I den omstridte tale sagde Berlusconi, at i Mao Zedongs Kina kogte folk spædbørn og brugte dem som gødning på markerne.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu