Læsetid: 1 min.

Kina fordømmer Berlusconi

30. marts 2006

Den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, har skabt en mindre diplomatisk krise i forholdet til Kina ved at beskylde kineserne for at have kogt spædbørn. Det kinesiske udenrigsministerium fordømte onsdag i en erklæring udtalelsen fra Berlusconi og betegnede den som grundløs.

"Italienske lederes tale bør være til gavn for udviklingen af stabiliteten i venskabelige relationer mellem Kina og Italien," hedder det. Den konservative Berlusconi håber på genvalg ved det italienske parlamentsvalg om halvanden uge, og han advarer gerne om faren ved kommunisme i hjemlandet, som engang havde det største kommunistparti i Vesteuropa.

I den omstridte tale sagde Berlusconi, at i Mao Zedongs Kina kogte folk spædbørn og brugte dem som gødning på markerne.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu