Læsetid: 1 min.

Thailand: Militæret rumler

Udland
1. marts 2006

Demokratiet står sin prøve i Thailand i disse dage, hvor folkelige demonstrationer imod ministerpræsident Thaksin Shinawatra ser ud til at tage til.

Det er et ungt demokrati, og historien har vist, at militæret ikke har holdt sig tilbage fra at gribe ind, hvis militærledelsen har været utilfreds med regeringen i Bangkok. I øjeblikket spekuleres der i, om det kan ske igen, selv om det i givet fald vil være en meget populær ministerpræsident , der bliver afsat. Thaksin har 377 af parlamentets 500 medlemmer i ryggen, og meningsmålingerne siger, at han også vil vinde en sikker sejr ved det lynvalg, han har udskrevet til afholdelse den 2. april i et forsøg på at tage fusen på oppositionen, der sammen med de folkelige protester i hovedstaden Bangkok beskylder ham for at være korrupt og kræver hans afgang.

Avisen Asian Times skriver, at hvis valget kommer - Thaksin talte tirsdag om at udskyde det - så vil det blive et af de mest voldelige parlamentsvalg, der nogensinde har været afholdt i Thailand.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her