Læsetid: 1 min.

Thailands valg trues af udsættelse

Udland
16. marts 2006

Parlamentsvalget i Thailand, der efter planen skal finde sted den 2. april, risikerer at blive udsat, efter at hundreder af kandidater har fået forbud mod at stille op. Samtidig meddelte landets trængte premierminister Thaksin Shinawatra, at han vil overveje at træde midlertidigt tilbage.

Thaksin udskrev valget i april i håb om at gøre en ende på flere ugers politisk ballade, der har omfattet store demonstrationer, hvor deltagerne har krævet hans afgang. Også fra politisk hold er kritikken massiv, og flere oppositionspartier har opfordret til en boykot af valget. Det betyder, at omkring en tredjedel af de forventede kandidater ikke stiller op til valget.

Desuden meddelte en embedsmand fra landets valgkommission onsdag, at omtrent lige så mange kandidater er blevet forhindret i at stille op, primært fordi de ikke har været medlem af deres respektive partier i de 90 dage før valget, som loven i Thailand kræver. AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her