Læsetid: 1 min.

Tusinder demonstrerer foran regeringsbygning i Bangkok

Udland
6. marts 2006

Tusindvis af demonstranter trængte i går aftes helt frem til regeringsbygningen i Bangkok, den thailandske hovedstad, hvor de var på gaden for at demonstrere imod den stadig mere pressede ministerpræsident Thaksin Shinawatra. Nyhedsbureauerne rapporterede, at der var tale om en demonstration bestående af omkring 60.000 mennesker, der pressede politiets blokader tilbage og tiltvang sig vej helt frem til bygningen, der er sæde for Thailands regering.

"Thaksin, gå af," råbte demonstranterne, mens politiet slog ring om bygningen for at hindre, at den blev stormet.

I 1992 var der også en stor demonstration på stedet, men da gik det værre til. En demonstration af tilsvarende størrelse marcherede dengang imod regeringsbygningen, og det udløste en blodig konfrontation med hæren. 100 mennesker blev dræbt eller er aldrig dukket op siden, men demonstrationen førte til, at militærregimet gik af efter indgriben fra kongefamilien. Denne gang håber demonstranterne også på, at kong Bhumibol Adulyadej, der i henhold til den thailandske forfatning er et statsoverhoved, som i krisetider kan nedsætte en midlertidig regering, vil gribe ind og afsætte Thaksin.

Tidligere i går sagde demonstrationslederne, at de agter at bliver på gaderne, indtil Thaksin, der beskyldes for magtmisbrug og korruption, er gået af. Demonstrationen var organiseret af Folkets Alliance for Demokrati (PAD), en koalition af grupper, der er modstandere af Thaksin. ritzau/dpa

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her