Læsetid: 1 min.

Verdensbanken støtter Palæstina

Udland
8. marts 2006

Det Palæstinensiske Selvstyre kunne i går ånde lettet op, da Verdensbanken valgte at støtte dem med 260 mio. kr. Verdensbankens krisehjælp kommer i forlængelse af Israels beslutning om at tilbageholde skatter og afgifter fra selvstyret. EU besluttede i sidste uge at frigive 895 mio. kr. til Det Palæstinensiske Selvstyre med henblik på at afhjælpe en truende finansiel krise. Selv om palæstinenserne får tilført økonomisk støtte fra omverdenen, så lurer et økonomisk sammenbrud selvstyreregeringen. Den vil blive ledet af de militante fundamentalister i Hamas, der vandt valget i januar, og hvis valgsejr har fået Israel og andre til at lukke for pengekassen.ritzau/Reuters

tirsdag Jerusalem

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her