Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

BANGKOK, 26. april - En rapport fra FN's Kontor for Narkotika- og Kriminalitetsbekæmpelse stempler Thailand som blandt de lande, der er kraftigst i...
28. april 2006

Expressen

STOCKHOLM, 27. april – Kernekraften står på tærsklen til en renæssance. I Tjernobyl var håndteringen af krisen nærmest den egentlige katastrofe – Sovjetsystemets foragt for individuelle menneskeliv var monumental. Selvfølgelig er kernekraft ikke uden risici, men Tjernobyl-katastrofen var unik, og atomkraftværker i dag er betydeligt sikrere end i 1986. Fossile brændstofskilder var billigere for 20 år siden, men vi er siden blevet bevidste om drivshuseffekten som den største miljøtrussel i vor tid.
Atomkraft producerer ingen drivhusgasser. Atomkraft er igen en billig energikilde. Og den reducerer Sveriges og de øvrige EU-landes afhængighed af olie- og gasproducerende lande. Præsident Putin har allerede demonstreret, at han hurtigt kan dreje om på den store russiske gashane for at sætte magt bag et politisk budskab. Det er på tide at tænke fremad. Forskning i og udvikling af vedvarende energikilder er en uundværlig del af svensk energipolitik. Men vi bør også opføre moderne, sikre nye svenske a-kraftværker.

Bangkok Post

BANGKOK, 26. april - En rapport fra FN's Kontor for Narkotika- og Kriminalitetsbekæmpelse stempler Thailand som blandt de lande, der er kraftigst involveret i det 21. århundredes slavehandel. FN-agenturet nævner Thailand som såvel destinations- og transitland for menneskesmuglere og deres ofre. Rapporten er en forfærdelig skamplet for vor nation. Titusinder af udlændinge smugles ind i Thailand af moderne slavehandels-bander. (...) Der kan ikke længere gives noget forsvar for menneskesmugling. Vores sikkerhedstjenester må skride til handling nu.

Die Welt

BERLIN, 27. april – Det er på tide, at medlemmerne af Europa-parlamentet nøjes med kun en base, og det skal være Bruxelles. Beskyldningerne imod Strasbourg for tage en overdreven husleje for Europa-parlamentets bygninger kommer på et godt tidspunkt, fordi de kaster lys over den virkelig skandale: Euro-MP’ernes parlamentsturisme. Det evige pendleri kræver tid, hindrer MEP’erne i at arbejde effektivt og koster de europæiske skatteydere over 200 mio. euro.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu