Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

Udland
5. april 2006

Der Standard
WIEN, 4. april - Den seneste uges sammenstød mellem politi og kurdiske demonstranter i det sydøstlige Tyrkiet må vække bekymring for Ankaras fortsatte europæiseringskurs. Den relative afspænding, der var indtrådt mellem kurdere og den tyrkiske stat, kan dag for dag fordufte med hver ny brandbombe, der kastes. Bombeattentaterne fra Kurdistans Arbejderparti kostede alene i weekenden fire mennesker livet, og fortsætter volden, vil regeringen ikke have andet valg end at beordre sine sikkerhedsstyrker til at tage barskere metoder i brug. Hvis PKK får held til 'at trække Tyrkiet tilbage i 1990'erne', vil det undergrave den skrøbelige reformproces, Erdogan-regeringen har gennemført for at styrke kurdernes minoritetsrettigheder. Problemet er, at Tyrkiet har foretaget sig alt for lidt for at råde bod på den økonomiske og sociale elendighed i sin sydøstregion. Kurderne, som endnu for tre år siden satte deres lid til PKK, føler sig grundigt svegne, og er derfor desto lettere at radikalisere.

La Repubblica
ROM, 4. april – Romano Prodi var den klare sejrherre. Han fremtrådte resolut, koldsindig og klartskuende. Berlusconi derimod var trængt og trættekær. Det er muligt, at Berlusconis sidste desperate forslag om at afskaffe ejendomsskatten har duperet nogen, men dette udspil kom, da dommerens sidste fløjte havde lydt.

Il Giornale
MILANO, 4. april – I sidste tv-duel før valget forsøgte oppositionskandidat Prodi at virke så rolig som en kop kamillete, men alle kunne se, at han var et dirrende nervebundt. Lad os sige det uden omsvøb: Berlusconi vandt. Forrige gang kneb det lidt med koncentrationen imod slutningen, men i går var han en sand kommunikationens løve.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her