Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

LONDON, 20. april - At Hamas indsmugler våben gennem Jordan, kan ikke udelukkes, og man bør ikke undre sig, hvis det sker. Men selv hvis Jordans of...
Udland
22. april 2006

The Guardian

LONDON, 21. april – Den gode nyhed er, at millioner af eksilerede nu kan vende tilbage til lande som Afghanistan, Angola og Bosnien med en kraftig tilbagegang i antallet af flygtninge og asylansøgere som resultat. Dette tal andrager nu 9,2 mio. mennesker – det laveste niveau i de seneste 25 år. Desværre er der to dårlige nyheder: Den ene er, at mange flere mennesker end nogensinde før er fordrevet inden for egne landegrænser og derfor ikke har krav på hjælp efter flygtningekonventionen fra 1951. Den anden er, at ’krigen mod terrorisme’ har haft markante negative konsekvenser for flygtninges rettigheder.

La Repubblica
ROM, 21. april – Centrum-Venstre har nu definitivt vundet. Det betyder, at fra nu af har koalitionen ikke længere nogen undskyldning, selv ikke den mest skandaløse af alle: Berlusconi og hans væg-ring mod at vedkende sig et valgnederlag, sådan som det er skik og brug i alle ordentlige demokratier. Fremover er Centrum-Venstre sin egen målestok for, hvad det kan og vil. Prodi lykkedes med at smede Italiens to venstrefløje – den radikale og den reformistiske – sammen til én koalition og føre den til sejr. Nu er hans udfordring at fusionere denne koalition til at bakke op om én og samme pragmatiske linje.

Al-Quds al-Arabi

LONDON, 20. april - At Hamas indsmugler våben gennem Jordan, kan ikke udelukkes, og man bør ikke undre sig, hvis det sker. Men selv hvis Jordans officielle linje - at Hamas står bag - skulle være sandheden, var disse våben ikke bestemt for jordanske mål. De var bestemt for israelske. I de seneste 20 år har Jordan ikke været udsat for ét eneste angreb fra væbnede palæstinensiske grupper. Det mest sandsynlige er, at Jordans regering lige så lidt som Egyptens ønsker udenrigsminister Zahar på sit territorium og derfor har brugt 'våbensmuglingsaffæren' - sand, falsk eller overdreven - som påskud for at udskyde hans besøg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her