Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

Udland
19. april 2006

Frankfurter Rundschau
FRANKFURT, 18. april - Det var det første selvmordsanslag i Israel, siden den palæstinensiske Hamas-regering tiltrådte. Bomben detonerede i en fastfoodrestaurant i Tel Aviv og ramte dusinvis af civile. Alligevel retfærdiggjorde Hamas-talsmand Sami Abu Suhri kynisk ugerningen som "det palæstinensiske folks legitime modstandsaktion " og "en naturlig følge af de israelske forbrydelser imod palæstinenserne". De, der som EU håbede, at økonomisk pression kunne bevæge Hamas til at forsage vold og anerkende Israel må dermed - i al fald i første omgang - erkende, at deres strategi er resultatløs. For at føje spot til spe gav Iran i weekenden tilsagn om at bistå Hamas med 50 millioner dollar.

La Repubblica
ROM, 18. april – Der var ingen valgsvindel. Der var kun en kynisk farce, som en mand, der ikke tåler at tabe, havde udtænkt ved skrivebordet i sin privatresidens: en frihedsfjendtlig marketing-operation med borgerkrig som mål. Det var intet usikkert resultat. Der var ingen kasse med ekstra stemmesedler, som kunne fratage centrumvenstre og Prodi-sejren.
Tilbage er kun at ønske, at Silvio Berlusconi nu dropper sine barnlige luner, genfinder sit embedes korrekte institutionelle opførsel og gør, hvad der er hans simple pligt: erkender sit nederlag offentligt.

Neue Zürcher Zeitung
ZÜRICH, 16. april – Store dele af den arabiske verden nærer mistro til regimet i Teheran. Men Washingtons trusselsgebærder, om de så kun er retorisk ment, bevirker ikke blot, at iranerne solidariserer sig med præsident Ahmadinejad – de styrker også den arabiske solidaritet med mullaherne. Så længe amerikanerne ikke afsætter en brøkdel af de ressourcer, de bruger på af presse Iran, til at fremtvinge en løsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt, kan de ikke styrke deres ramponerede troværdighed i regionen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her