Læsetid: 1 min.

Bush gav tilladelse til lækage

Udland
7. april 2006

USA's præsident, George W. Bush, gav sin fuldmagt til, at hemmeligtstemplede oplysninger om Irak blev lækket til amerikanske medier, siger en tidligere medarbejder hosvicepræsident Dick Cheney, ifølge dokumenter fra en domstol.

Medarbejderen, Lewis 'Scooter' Libby, har også under ed sagt, at han af Cheney blev beordret til at gå til pressen med de hemmeligtstemplede dokumenter om Irak og om Joseph Wilson, en tidligere ambassadør, der havde kritiseret Bush-regeringens Irak-politik, fremgår det af dokumenterne. Libby er anklaget for mened og for at vanskeliggøre efterforskningen af lækager til medier om Joseph Wilsons kone, Valeri Plame, der var CIA-agent. Wilson siger, at oplysningerne om hans kone blev lækket af Det Hvide Hus som gengæld for hans kritik af Bushs Irak-politik. ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her