Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

LONDON - 28. maj. Det jordskælv, der har ramt Indonesien kommer lægger menneskelig lidelse oveni en i forvejen kaotisk situation i Østtimor. Et kao...
Udland
29. maj 2006

Arab News

LONDON - 28. maj. Det jordskælv, der har ramt Indonesien kommer lægger menneskelig lidelse oveni en i forvejen kaotisk situation i Østtimor. Et kaos, der er menneskeskabt og derfor burde kuen undgåes.

Mens indoneserne samlere stumperne af deres liv op og dødstalltet stiger, må mange borgre i Østtimor undre sig over, at det nok engang er en australsk-ledet FN-styrke, der skal forsøge at forhindre borgerkrig.

Det internationale samfund burde spørge sig selv, hvorfor Østtimor efter to års uafhængighed og omfattende teknisk, bureaukratisk og økonomisk bistand stadig befinder sig på randen af kaos.

Det er ikke nok, at den nye FN-styrke genopretter ro og orden. Styrken må ikke forlade landet, før de nødvendige institutioner er på plads og det samme gælder respekten for dem. Det ser desværre ud til, at Østtimor ikke er i stand til selv at løse opgaven.

Jordan Times

AMMAN – 28. maj. Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, agter at lade sit folk stemme om oprettelsen af en palæstiensisk stat på hele det område, som Israel har besat i 1967 og samtidig stemme om de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage i »henhold til international lov.« Det er en formulering, der i praksis anerkender staten Israels eksistent.
Abbas folkeafstemning kan gøre det muligt for den palæsitnensiske Hamas-regering at skifte kurs og få det internationale samfund til at genåbne pengekassen, uden at det direkte ser ud som om, at Hamas giver indrømmelser.
Det er bare et enkelt problem. Ingen har tilbudt palæsstinenserne en stat. Tværtimod har Israel gentagne gange erklæret, at landet agter selv at definere sine grænser et andet sted end der, hvor international ret siger, de skal gå.
Så spørgsmlået er, hvad palæstinenserne egentlig kommer til at stemme om? Det internationale samfund burde presse Israel til at tilbyde palæstinenserne en rigtig stat, før de bliver bedt om at stemme ja eller nej til et fata morgana.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her