Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

MILANO, 3. maj - Hvordan vil Prodis nye regering løse problemet med at gøre Italiens stemme tydeligere i verden? For bedre at forstå Italiens fr...
Udland
5. maj 2006

Neue Zürcher Zeitung

ZÜRICH, 4. maj – Langsomt bekræftes den anelse, at den sort-røde koalition i Tyskland ikke evner at reformere. Pessimisterne synes at få ret i deres skepsis.
Afstanden mellem de to parters politiske forestillingsverdener er for stor. I al for høj grad hæmmes partierne også af splid mellem interne fraktioner. De videre udsigter tegner dystre. Ikke blot optager den tyske stat ukritisk nye lån – den strammer også skatteskruen yderligere. Borgerne kan ikke undgå at føle deres købekraft svinde under disse stadige, nye udplyndringer.

Libération

PARIS, 3. maj – Skønt han har været 15 år ved magten og nu står over for sit tredje præsidentvalg, har Tchads statschef, Idriss Déby, ikke forandret sig. Han er og bliver en krigsherre og agerer som en sådan: I forhold til krigen i Sudan, over for oppositionen, der vil boykotte valget og imod de oprørere, der vil styrte ham. Valget skal gennemføres – koste hvad det vil – selv uden modstandere af vægt, selv under fravær af alle, han kunne føre dialog med. Han står alene imod alle, med ingen støtte af betydning, men denne er til gengæld ubestridt: Frankrigs.

Corriere della Sera

MILANO, 3. maj - Hvordan vil Prodis nye regering løse problemet med at gøre Italiens stemme tydeligere i verden?

For bedre at forstå Italiens frustration - i den regering som netop er trådt tilbage, som i den der nu vil tage over - må man gå nogle skridt tilbage i fortiden.

Italien har i en årrække - og indtil i dag med succes - sat sig imod en udvidelse af FN's Sikkerhedsråd, hvor også Tyskland, Japan, Brasilien, Indien og et afrikansk land skulle have permanent sæde.

Officielt fordi vi ønskede os en mere demokratisk reform. Men i realiteten var dette vores position, fordi vi ikke kunne bære, at vores nation som den eneste af Europas store magter skulle udelukkes fra et sådant selskab.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her