Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

LOS ANGELES, 10. maj - Det mest foruroligende ved general Michael Haydens CV. er et punkt, der burde diskvalificere ham til jobbet som leder af CIA...
Udland
13. maj 2006

The Daily Telegraph

LONDON, 11. maj – Den truende hungersnød og forsøget på at køre Hamas ud på et sidespor vil give bagslag og kun styrke Hamas’ greb om det palæstinensiske vælgere. Palæstinenserne ser i stigende grad Hamas som offer for en konspiration sat i værk af PLO og oppositionspartiet Fatah foruden Israel og Vesten. Og denne følelse af offergørelse vil kun blive desto mere intens, hvis donorerne er tåbelige nok til at kanalisere bistandsmidler gennem Mahmoud Abbas, den palæstinensiske præsident. Som stiftende medlem af Fatah er han symbolet på alt, hvad der var korrupt ved den regering, der blev stemt fra magten.

Washington Post

WASHINGTON, 10. maj ? Præsident Bushs nominering af Michael Hayden til ny CIA-chef skal tydeligvis anspore efterretningstjenesten til de nødvendige reformer, som den afgående chef, Porter Goss ikke formåede at igangsætte. Bl. a. af den grund må general Haydens nominering lægge op til en omhyggelig godkendelseshøring i Senatet. Positive forvetninger kan man dog tillade sig. Han er ikke blot firestjernet general, men også en af det meste erfarne og ansete ledere i vores efterretningsvæsen, og manden, vi kan takke for at have omorganiseret og slanket mastodonten National Security Agency (NSA).

Los Angeles Times

LOS ANGELES, 10. maj - Det mest foruroligende ved general Michael Haydens CV. er et punkt, der burde diskvalificere ham til jobbet som leder af CIA: Hans stolte fadderskab til NSA's aflytningsprogram, der tillader NSA at aflytte samtaler mellem amerikanere og personer i udlandet uden dommerkendelse. Hayden har selv argumenteret for, at dette program ikke strider mod forfatningen, og Det Hvide Hus har åbenbart det politiske overtag i dette spørgsmål. I anti-terrorkrigens navn har de fleste amerikanere tilladt Bush at gøre indhug i deres privatliv og borgerrettigheder. Senatorerne bør i det mindste kræve klarhed over, hvad NSA's aflyttere går efter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her