Læsetid: 1 min.

Ballade ved nynazist-marcher

2. maj 2006

Over 2.000 kampklædte politifolk havde i går nok at se til i Leipzig i Tyskland, hvor omkring 550 nynazister deltog i to omstridte marcher og blev mødt af 5.000 moddemonstranter, der brugte affaldscontainere som barrikader, satte ild til dem og kastede med sten og flasker mod politiet.

Åbenbart udviklede autonomes moddemonstration sig til voldelige optøjer, efter at venstrefløjsaktivisterne havde hindret nynazisterne i at marchere ind i bydelen Connewitz. Højreekstremisterne svarede igen ved at kaste sten efter de til dels maskerede moddemonstranter, og politiet måtte gribe ind for at skille de to grupperinger ad. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu