Læsetid: 1 min.

Stadig tvivl om regering i Irak

Udland
20. maj 2006

Noget tyder på, at irakerne alligevel ikke lørdag bliver præsenteret for deres første permanente regering siden invasionen. Det var ellers, hvad landets kommende premierminister, Nuri al-Maliki, havde lovet befolkningen, men flere politiske partier har i sidste øjeblik protesteret mod de ministerposter, de er blevet tildelt, og derfor er tidsplanen i fare.

"Kun Maliki bliver udnævnt i morgen, regeringen vil ikke blive præsenteret," hed det fredag i en udtalelse fra den afgående miljøminister, Nermeen Othman, fra Den Kurdiske Alliance. Han tilføjede, at der fredag kun var sat navne på en tredjedel af medlemmerne af den kommende regering.

Især Den Sunniske Irakiske Enhedsfront og den sekulære Irakiske Nationale Liste er utilfredse med de ministerier, som de er blevet stillet i udsigt.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her