Læsetid: 1 min.

Strid om olieministerium i Irak

Udland
11. maj 2006

Irak er et stort olieland, og derfor har posten som olieminister en særlig betydning. Det er alle parter opmærksomme på under dannelsen af en samlingsregering, som i går var inde i en afgørende fase. Politiske kilder siger, at den shiitiske alliance ikke kan finde ud af internt, hvem der skal være olieminister. Nuri al-Maliki, som er udset til premierminister, sagde tirsdag, at han er tæt på at have samlet et hold. Maliki er shiit, men har fået tilsagn om støtte fra sunnierne og kurderne.

Den irakiske præsident, Jalal Talabani, sagde onsdag, at over 1.000 mennesker er blevet dræbt i hovedstaden Bagdad den seneste måned i sammenstød mellem befolkningsgrupper.

"Vi er chokerede og vrede over de daglige meldinger om opdagelsen af uidentificerede lig og folk, som dræbes på basis af deres identitet," hedder det i en erklæring fra præsidentens kontor. Alene i går blev 19 mennesker dræbt landet over. Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her