Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

WIEN, 30. juni - Sørgeligt er det, at den internationale forargelse over Slovakiets venstrepopulistiske Smer-parti har dannet regering med de to hø...
Udland
1. juli 2006

The Daily Telegraph

LONDON, 29. juni – To britiske soldaters død i Helmand er en grim påmindelse om, at Afghanistan i dag er farligere end på noget andet tidspunkt siden den USA-ledede invasion i 2001. Siden januar er mindst 1.100 dræbt, de fleste i Talebans højborg i syd, hvorfra militsen let kan søge i ly i Pakistan. Når NATO overtager kommandoen over koalitionsstyrkerne, må presset øges på præsident Pervez Musharraf for få ham til at lukke sin nordgrænse. Ingen påstår, at Musharraf ikke risikerer sit liv ved at stramme tommelskruerne om islamisterne, men Vesten har været for langmodig. Vores forbundsfælle har endnu til gode at holde sin del af aftalen og berøve Taleban et sikkert tilflugssted i Pakistan.

La Libre Belgique

BRUXELLES, 30. juni – Nettet strammes om Abdallah Ait Oud, en 38 årig indvandrer med flere domme for pædofili bag sig, der blev set i nærheden af Stacy og Nathalie omkring tidspunktet for deres forsvinden. Men skønt tragedien uværgerligt får den pædofile Marc Dutroux’ sexforbrydelser til at rinde i hu, bør belgierne slå koldt vand i blodet. Meget har ændret sig siden Dutroux. Vi passer bedre på vore børn, og behandlingstilbudene til seksualforbrydere er forbedret – i al fald i teorien. Bekymrende er det, at 56 pct. af belgierne ønsker dødsstraffen genindført for barnemordere. De oprørte følelser er forståelige, men også i denne sag må fornuften råde.

Der Standard

WIEN, 30. juni - Sørgeligt er det, at den internationale forargelse over Slovakiets venstrepopulistiske Smer-parti har dannet regering med de to højreradikale nationalistpariter, øjensynlig kan ligge på et lille sted. I Polen støtter regeringen sig til en partner, der er lige så ekstrem som Det Slovakiske Nationalistparti, men heller ikke det generer de øvrige EU-lande Man må konstatere, at den europæiske irritationstærskel over for problematiske koalitioner er faldet ganske meget, siden EU-landene i sin tid indførte sanktioner imod en østrigsk regering med deltagelse af Jörg Haiders Frihedsparti.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her