Læsetid: 1 min.

Bilbombe dræber 66 i Irak

3. juli 2006

Mindst 66 mennesker blev lørdag dræbt af en bilbombe på en travl markedsplads i et af Bagdads shiamuslimske distrikter. Det lykkedes gerningsmændene at få bomben med ind i centrum af byen og detonere den på trods af omfattende sikkerhedsforanstaltninger i hovedstaden.

Det blodige angreb fandt sted dagen efter, at al-Qaeda lederen Osama bin Laden truede med, at krigen ville fortsætte i Irak, og timer efter landets premierminister Nuri al-Malikis ankomst til Saudi-Arabien for at fremme forsoning med sunnimuslimske kræfter.

Det fattige shiamuslimske distrikt, Sadr By, har været et hyppigt mål for sunniarabiske oprørere under de tiltagende religiøse voldshandlinger.ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu