Læsetid: 1 min.

Bombeterror i tyske tog afværget

Tysk politi mener at have afdækket et planlagt terrorangreb, hvor bomber skulle sprænges samtidig i to regionaltog. Alvorlig situation, siger indenrigsminister
Udland
19. august 2006

Det tyske forbundskriminalpoliti indledte fredag en storstilet eftersøgning efter to formodede terrorister, der åbenbart planlagde et terrorangreb i to tyske regionaltog, hvor kuffertbomber skulle bringes til sprængning samtidig.

Den 31. juli blev der i regionaltog ved banegårdene i Koblenz og Dortmund fundet to efterladte kufferter, som viste sig at indeholde 11 liters-gasflasker, benzin og tændingsmekanismer med tråde og vækkeure. Politiets efterforskning viser nu, at kun 'håndværksmæssige fejl' satte en stopper for terrorangrebet, idet begge bomber var sat til at ryge i luften klokken 14.30 i togene kort før endestationerne i Hamm og Mönchengladbach.

"Begge sprængladninger var meget farlige. De skulle tændes med døde og sårede til følge. Vi må tage denne begivenhed meget alvorligt. Og vi må desværre regne med, at der fortsat er fare for en gentagelse af den slags attentatforsøg, sagde indenrigsminister Wolfgang Schäuble, der opfordrede befolkningen til at hjælpe politiet med at få fat i de to efterlyste mænd.

Advarer mod panik

"Vi anser det for muligt, at gerningsmændene ville sende signaler med henblik på situationen i Mellemøsten, sagde chefen for Forbundskriminalpolitiet, der advarede folk mod at gå i panik.

Ifølge politiets efterforskning var der nemlig ikke tale om planlagte selvmordsattentater. Derfor mente Ziercke heller ikke, at det planlagte angreb kunne sammenlignes med al-Qaeda-netværkets terrorangreb på regionaltog i Madrid i 2004 og undergrundstog i London i 2005.

I bombekufferterne blev der fundet en seddel med libanesiske telefonnumre og en pose fra en butik i Beirut.

Omkring en uge efter, at britisk politi afdækkede storstilede terrorplaner mod passagerfly, fik eftersøgningen af de to terrormistænkte fredag indenrigsminister Schäuble til nok engang at kræve anti-terrorlovene s kærpet og indført flere overvågningskameraer i det offentlige rum.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her