Læsetid: 1 min.

Castro 'stabil' efter operation

Udland
3. august 2006

Cubas 79-årige leder, Fidel Castro, siger, at hans tilstand er stabil, og at han er ved godt mod efter en større tarmoperation, der mandag tvang ham til midlertidigt at overdrage magten til sin fire år yngre bror, Raúl Castro.

"Jeg kan sige, at tilstanden er stabil, og jeg er i højeste grad ved godt mod," siger Castro i en meddelelse, som natten til onsdag blev læst op i cubansk tv. Der blev ikke vist billeder af den markante statsleder, som har ledet Cuba siden revolutionen i 1959. Castro runder 80 år 13. august, og læger siger, at omfattende operationer altid er en alvorlig sag for et menneske i den alder. EU-Kommissionen sendte onsdag Fidel Castro et ønske om god bedring, mens amerikanske medier opfordrede regeringen til at komme det cubanske styre i møde ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her