Læsetid: 1 min.

Terrormistænkt ville flygte til Danmark

Libaneser, der er varetægts-fængslet for mislykket terrorangreb på tog i Tyskland, ville flygte nordpå, da han blev anholdt i Kiel. Det bekræfter tyske politikilder
Udland
22. august 2006

En 21-årig terrorsigtet libaneser, der søndag blev varetægtsfængslet for at stå bag et mislykket bombeangreb på tyske regionaltog, var åbenbart på vej til Danmark, da han lørdag i de tidlige morgentimer blev anholdt på hovedbanegården i Kiel.

Nordtyske politikilder bekræfter over for Ritzau, at den unge elektronikstuderende ville tage en bus nordpå, da han blev anholdt efter et tip fra Libanons militære efterretningstjeneste. Den tyske rigsadvokats talskvinde, Frauke-Katrin Scheuten, nægter at kommentere sagen, da politiet fortsat leder efter libaneserens medsammensvorne.

Ifølge dagbladet Der Nordschleswiger har den varetægtsfængslede mand kontakter i Danmark, men Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil ikke kommentere sagen over for avisen.

De planlagte bombeangreb i to regionaltog på vej til Hamm og Koblenz den 31. juli blev ifølge politiet kun afværget på grund af terroristernes "håndværksmæssige fejl", der forhindrede de to kuffertbomber i at eksplodere.

Skærpet sikkerhed

Chokket over, at Tyskland kun med nød og næppe slap for et omfattende terrorangreb, fik i går tyske politikere til at optrappe en i forvejen følelsesladet diskussion om skærpede sikkerhedsforanstaltninger.

Forbundskansler Angela Merkel fastslog, at regeringen vil "drage de nødvendige konsekvenser" af de planlagte terrorangreb og hurtigst muligt indføre en omstridt fælles antiterrordatabase for politi og efterretningstjenesterne samt udvide videoovervågningen i det offentlige rum.

De to formodede terrorister blev efterlyst ved hjælp af videooptagelser fra Kölns hovedbanegård, og selv dele af oppositionen går nu ind for at optrappe videoovervågningen.

Viceindenrigsminister August Hanning advarede om, at flere terrorangreb kan være under opsejling, da de to bombemænd åbenbart ikke handlede på egen hånd. Den 21-årige var ifølge sine bofæller på et kollegium i Kiel stærkt troende og fik ofte besøg af trosfæller.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her