Læsetid: 1 min.

LANDE MED FRI ABORT

12. december 2006

* Abort er legaliseret i Østrig, Belgien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Nederlandene, Sverige og Storbritannien med forskellige love og med en deadline, som varierer mellem 12. og 24. graviditetsuge

--

* Abort er også lovligt i Finland og Luxembourg, hvis en klar begrundelse af enten socioøkonomisk eller helbredsmæssig art kan etableres samt i tilfælde af voldtægt.

--

* I Spanien er abort lovligt op til 12 graviditetsuge, hvis der er tale om voldtægt, deformiteter ved fosteret eller fare for moderens mentale eller fysiske helbred. Loven fungerer i praksis som fri abort, siden psykiatere rutinemæssigt udskriver erklæringer om mulige psykiske skader, hvis den gravide kvinder anmoder herom. AG

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu