Læsetid: 1 min.

Forslag om nyt FN-organ

5. februar 2007

*46 lande opfordrede lørdag til, at der oprettes et mere magtfuldt FN-miljøorgan, da det er menneskehedens overlevelse, som trues.

"Vi må indse, at vi har nået et punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage, og at der er blevet forrettet uoprettelige skader," hedder det i 'Paris-opfordringen til Handling', som blev læst op af præsident Jacques Chirac. Appellen lægger op til, at der dannes en ny FN-Miljøorganisation (UNEO), som skal reagere på den globale opvarmning. Der opfordres til "massiv international handling på baggrund af miljøfaren." Erklæringen blev støttet af EU-lande samt blandt andre Algeriet, Ecuador, og Burundi. Men de største lande - USA, Kina, Rusland og Indien - er ikke på listen af underskrivere. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu