Læsetid: 1 min.

Blot hvert fjer-de barn består sprogtest

Udland
12. april 2007

*Tre ud af fire af de 590 tosprogede børn i Århus, der starter i børnehaveklassen efter sommerferien, vil have svært ved at fortælle, hvad de har oplevet i ferien på dansk. En sprogtest viser, at de ikke taler alderssvarende dansk.

Udviklingen bekymrer rådmand Louise Gade (V) i Århus.

"Det understreger i høj grad behovet for en sproghandleplan for tosprogede," siger hun til MetroXpress.

Der findes ikke nogen tal, som viser, hvordan niveauet er på landsplan, da det kun er meget få kommuner, der benytter sig af de såkaldte sprogscreeninger. Tal fra Albertslund Kommune bekræfter dog tendensen. Kommunerne er overraskede over de høje tal og mener, at de understreger behovet for at sprogscreene børnene allerede fra treårsalderen.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, er enig. Hun mener, der er behov for at sætte ind med massiv efteruddannelse af pædagogerne, så de kan følge screeninger op med kvalificeret sprogstimulering. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her