Læsetid: 1 min.

Udgangsforbud i Basra efter sprængning af endnu en moské

Et udgangsforbud på ubestemt tid blev indført i den sydirakiske Basra-provins, hvor de danske styrker befinder sig i går, efter at bombemænd jævnede en sunnimuslimsk moské med jorden. Amerikansk soldat nr. 3.518 blev dræbt i går i Irak
Et udgangsforbud på ubestemt tid blev indført i den sydirakiske Basra-provins, hvor de danske styrker befinder sig i går, efter at bombemænd jævnede en sunnimuslimsk moské med jorden. Amerikansk soldat nr. 3.518 blev dræbt i går i Irak
16. juni 2007

Den irakiske regering indførte i går eftermiddag et udgangsforbud på ubestemt tid i Basra-provinsen, efter at en sunnimuslimsk moské blev sprængt i luften tidligere på dagen.

Samtidig fordømte premierminister Nuri al-Maliki på det kraftigste aktionen.

Angrebet skete, da gerningsmænd forklædt som et kamerahold fik lov til at gå ind i bygningen under påskud af at ville filme stedet, sagde en irakisk sikkerhedstalsmand.

"Én gruppe med kamera kom til helligdommen Talha Ibn Obeidallah i byen Zubair, men forlod hurtigt stedet, efter at de havde placeret bomber," sagde general Ali Missawi, der leder de irakiske sikkerhedsstyrker i Basra.

"Moskeen er totalt ødelagt. Der var to eksplosioner i løbet af to minutter," sagde talsmanden. Adskillige sunnimuslimske moskéer er blevet ødelagt, siden ukendte gerningsmænd ødelagde shiamuslimernes Gyldne Moské i Samarra nordvest for Bagdad onsdag. Der er allerede indført udgangsforbud i flere andre irakiske storbyer efter aktionen i Samarra.

Der er dog forlydender om, at regeringen i Bagdad ophæver udgangsforbuddene i weekenden.

Fire amerikanere dræbt

Slagmarken i Irak har kostet yderligere fire amerikanske soldater livet. En vejsidebombe har dræbt tre amerikanske soldater i Kirkuk i det nordlige Irak, mens en fjerde soldat er blevet skudt og dræbt under en operation i Diyala-provinsen nord for Iraks hovedstad, Bagdad.

Det meddelte USA's militær i Bagdad i går. Dermed er 3.518 amerikanske soldater dræbt i Irak siden invasionen af landet i marts 2003.

Forrige måned var den hidtil blodigste for USA's militær i Irak. Da blev 122 soldater dræbt.

Ifølge irakiske vurderinger blev næsten 2.000 civile irakere dræbt i samme måned.ritzau/Reuter

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu