Læsetid: 1 min.

Bærbare til fattige børn

4. januar 2007

En ting er, at børn i verdens fattige lande ikke har adgang til computere og dermed til resten af verden. Det har fået MIT-forskeren Nicholas Negroponte til at udvikle billigcomputeren XO, som projektet 'One Laptop per Child' begynder at kunne levere for kun 600 kroner pr. mini-computer i 2007. Men en decideret kriminel ting, mener Nicholas Negroponte, er at de børn, der får adgang til computere, sidder og lærer om Windoes-programmerne Word, Excel og Powerpoint i stedet for at skabe ting selv, kommunikere, udforske og dele med hinanden. Derfor bliver mini-computeren XO, der får trådløst netværk og bruger minimal energi, udstyret med sin helt egen grænseflade, der handler mere om aktiviteter og mindre om at lagre dokumenter. De første lande, der har meldt sig til at aftage XO-computerne er Brasilien, Argentina, Uruguay, Nigeria, Libyen, Pakistan og Thailand.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu