Note
Læsetid: 1 min.

Ønsker Norge tilbage i fredsprocessen

Udland
2. juli 2007

Sri Lanka beder Norge om hjælp til at genoplive fredsprocessen på et tidspunkt, hvor kampene mellem regeringsstyrkerne og de tamilske oprørere optrappes. Det skriver den srilankanske avis The Sunday Times.

En rådgiver for præsident Mahinda Rajapakse har bedt den norske udviklingsminister, Erik Solheim, om at sende sin fredsforhandler Jon Hannsen-Bauer til Sri Lanka for at føre direkte forhandlinger med De Tamilske Tigre. Hensigten er at genskabe fredsprocessen, der brød sammen i oktober sidste år, skriver avisen. Norge spillede en central rolle, da konfliktens parter indgik en våbenhvile i 2002. Men siden december 2005 har over 5.000 mennesker mistet livet.
ritzau

Serie

Fred og forsoning

Seneste artikler

  • Nyt håb om fred i Colombia

    14. november 2007
    Mens Københavns Byret fra i dag skal tage stilling til, om colombianske FARC er en modstands- eller terrorbevægelse, spirer håbet om nyt liv i den colombianske fredsproces. I sidste uge mødtes repræsentanter for regeringen og FARC for første gang officielt i mere end fem år
  • Darfur er kompliceret - det samme er holdbar fred

    7. august 2007
    Krigen i Darfur handler først og fremmest om adgang til jord og dermed politisk indflydelse. 200.000 er dræbt, men en fredsplan mangler
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her